Keynotesprekers

Cécile van Oppen en Willem Vermeend praten je bij als keynotesprekers tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs 2018 (NDDHO18).

Keynotespreker: Cécile van Oppen

 

Cecile van Oppen

Cécile van Oppen is een bevlogen wereldverbeteraar die elke dag werkt aan het bouwen van de Circulaire Economie. Haar filosofie is eenvoudig en tegelijkertijd complex te realiseren: een circulaire economie kun je niet in je eentje creëren. Want in een circulaire economie gaat niet alleen om het ontwerpen van circulaire producten, maar moeten we ook zorgen dat de kringlopen daadwerkelijk gesloten gaan worden.

Vanuit haar brede academische achtergrond (bachelor wiskunde, politicologie en economie en master ontwikkelingseconomie) heeft zij een integrale kijk op wat er nodig is om mensen écht te laten samenwerken. Zij is oprichter van het prijswinnende niche adviesbureau Copper8 (tevens B-Corp gecertificeerd), auteur van o.a. Circular Business: Collaborate and Circulate (2016) en veelgevraagd spreker op dit onderwerp op congressen.

Binnen Nederland is Cécile bekend als expert op het vlak van circulair inkopen/aanbesteden en circulaire verdienmodellen, maar ook vanwege haar bijzondere kijk op het ondernemen zelf. Copper8 is niet alleen adviseur maar ook pionier als het gaat om het herschrijven van de ‘wetten van de consultancy’.

Keynotespreker: Willem Vermeend

 

 

Willem Vermeend is internetondernemer, investeerder in nieuwe technologieën, bijzonder hoogleraar economie 4 .0 aan de Open Universiteit en commissaris bij verschillende bedrijven.

Op het terrein van het klimaatbeleid schreef hij samen met andere auteurs de publicaties: “Het wereldklimaatakkoord”, ‘Slim en Groen “ en  “Towards a green world economy”. 

Laatste wijziging op 06 apr 2018